Over duingebied Meijendel

Meijendel is het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid-Holland. Het prachtige natuurgebied strekt zich uit tussen Scheveningen, Den Haag en Wassenaar, en bestaat overwegend uit open duinlandschap, waterpartijen, bossen en kilometers lang zandstrand. Midden in het natuurgebied bevindt zich Boerderij Meyendel. Dankzij de vele fiets-, wandel- en ruiterpaden zijn de duinen van Meijendel uitermate geschikt om te genieten van de Nederlandse natuur.

Meer informatie

https://nl.wikipedia.org/wiki/Meijendel

https://www.dunea.nl/duinen/duingebieden/meijendel

Activiteiten in de duinen

In samenwerking met Dunea.

Ervaar de prachtige natuur in Meijendel

Bereikbaarheid en parkeren

Meijendel is vanuit Scheveningen het beste met de fiets (via route LF1) of te voet te bereiken. Met de auto is het mogelijk om door te rijden tot aan Boerderij Meyendel. Waar ruime (gratis) parkeergelegenheid is. Vanaf Den Haag Centraal Station is het mogelijk bus 43 richting Leiden te nemen en bij halte De Kievit uit te stappen. Vanaf daar is het ongeveer nog dertig minuten lopen naar Boerderij Meyendel.

Klik hier voor een routebeschrijving

Informatie over honden en paarden

Honden zijn in Meijendel alleen aangelijnd toegestaan. Er zijn een aantal gebieden waar honden los mogen lopen. In de gebieden Kijfhoek en Bierlap zijn honden verboden. Ruiterpaden komen grotendeels overeen met de fietspaden en zijn verbonden met het strand. Paardrijden is alleen toegestaan op daarvoor bestemde wegen en paden.

Meer informatie over honden in Meijendel is te vinden op de website van de gemeente Wassenaar.